Mit tesz ma az egyház a gyermekek védelmében?

Ferenc pápa 2019.02.24-én, a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozáson elhangzott beszéde.

Mit tesz ma az egyház a gyermekek védelmében?

A Gyermekvedelem.szerzetesek.hu honlap egyik célkitűzése, hogy összegyűjtse és elérhetővé tegyek azokat a tartalmakat, amely az elmúlt időszakban az egyház és gyermekvédelem témájáról szóló párbeszédet meghatározták.

Elsőként Ferenc pápa 2019.02.24-én, a kiskorúak védelméről szóló püspöki tanácskozáson elhangzott beszédét osztjuk meg, mint a gyermekvédelem témájában meghatározó, világos és komoly cselekvésre indító szöveget.

A beszéd első magyar megjelenése a Magyar Kurír oldalán olvasható.

Rövid idézet a szövegből:

“Az Egyház célja ezért az lesz, hogy meghallgassa, védelmezze, óvja és gondjaiba vegye a bántalmazott, kizsákmányolt és elfelejtett gyermekeket, bárhol legyenek is. E cél elérése érdekében az Egyháznak föléje kell emelkednie minden ideológiai vitának és újságírói törekvésnek, amelyek gyakran meg nem engedett eszközként használják fel – különböző érdekekből – a gyermekek által átélt drámákat.

Eljött az ideje, hogy együtt dolgozzunk azon, hogy ezt a szörnyűséget gyökerestől kiirtsuk az emberiség testéből, alkalmazva az összes szükséges intézkedést, amelyek már nemzetközi szinten és egyházi szinten hatályban vannak.”

A beszéd teljes szövege itt olvasható. A beszédet fordította: Tőzsér Endre.