Rudan Mária az emberi méltóságról – Interjú

Azt gondolom, hogy ez az egész téma több annál, mint felsorolható, nem ajánlott viselkedésmódok listája. Sokkal inkább kultúrát, szemléletet jelent… azt ahogy a másik emberre tekintünk, ahogy nyitottak vagyunk arra, hogy észrevegyük hogy neki hol vannak a határai… hogy reflektáljunk a saját viselkedésünkre, hogy a mi viselkedésünk milyen hatást vált ki a másikban.

NEK Családi nap a Margitszigeten

Az Emberi méltóság stratégia sátrában egész nap jelen lesznek munkatársaink, előadásokkal, izgalmas kérdésekkel, meghallgató füllel, nyitott szívvel…

Emberi méltóság stratégia

ünnepléssel zárult a közös munka

Ünnepléssel zártuk az Emberi méltóság stratégia megalkotásának folyamatát, 2021.06.28-án a szerzetesi irodában. Hosszú idő óta végre személyesen találkozhattunk a stratégia alkotásban résztvevő munkatársakkal és hálát adtunk az elmúlt évben végzett munkáért.

“A rendek nem egyedül harcolnak”

Interjú Dobszay Benedekkel

Az egyházban elkövetett szexuális bűncselekmények hátteréről, okairól és megelőzési stratégiájáról, kezelési eljárásrendjéről készült interjú a Szerzetesi Iroda Emberi Méltóság projektjének egyik vezetőjével, Dobszay Benedekkel a Mandiner oldalán.

Nincs olyan, hogy „papi pedofília”

Interjú Puskás Balázs gyermekvédelmi felelőssel (Fotó: mandiner.hu)

“Az áldozatoknak igazságot kell szolgáltatnunk, és minden segítséget meg kell adnunk a gyógyuláshoz.” – fogalmazott Puskás Balázs, a szaléziek gyermekvédelmi felelőse a Mandinernek adott interjújában.

Nyilvánosság és gyermekvédelem műhely

Tapasztalatok és kérdések

Olyan médiára van szükségünk, amely segít az embereknek, különösen a fiataloknak, hogy megkülönböztessék a jót a gonosztól, megalapozott ítéleteket alkossanak a tények világos és elfogulatlan bemutatása alapján, és megértsék az igazságosság, a társadalmi együttműködés és tisztelet fontosságát közös otthonunk érdekében.” (Ferenc pápa üzenete a Katolikus Sajtószövetség tagjainak 2020.06.30.)

Az én békémet adom nektek – könyvajánló

Szexuális sebek gyógyítása a szentek segítségével

Fotó: Wikipedia

Dawn Eden: Az én békémet adom nektek – a szexuális sebek gyógyítása a szentek segítségével

A könyv szerzője gyermekkorában szexuális abúzus áldozata lett. Felnőttként megtért, el tudta fogadni élete fájdalmas történéseit, és ezt a hitben megszerzett békét sugározza írásában.