POR-NO

Ezúttal a Pesti Ferences Rendház közösségi nagytereme adott helyszínt a 2023. november 30-án megtartott őszi Segítő Hálós szakmai napunknak. A programon 60 segítő foglalkozású szakember vett részt, ahol a pornó (pornófogyasztás, -függőség, -megelőzés, -edukáció) volt a téma. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy a pornófogyasztás életkori határa egyre lejjebb csúszik. Arról is szomorú tapasztalat van, hogy mennyi párkapcsolatban okoz problémát a pornófogyasztás, illetve a pornófüggőség.

Portik-Bakai Melinda pszichológus, szexológus tanácsadó, képzésben lévő pár- és családterapeuta a téma pszichológiai vonatkozásairól beszélt, s döbbenetes statisztikai adatokról számolt be. 

Ezt követően Puskás Antal pálos szerzetes “Nincs reménytelen helyzet – A függőségből kivezető út” címmel tartotta meg előadását, melyben a sprituális vonatkozásokról is beszélt. 

A délutáni blokkban Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes orvos, mentor CSÉN- tanácsadó, MFM foglalkozásvezető, Cikluskövetés oktató és Déri Éva biológus, mentor CSÉN tanácsadó MFM foglalkozásvezető, Titkos Küldetés foglalkozásvezető, Cikluskövetés oktató, a „Boldogabb családokért”® CSÉN program prevenciós gyakorlatából, tapasztalataiból osztottak meg velünk interaktív, akár már másnap használható feladatokat. 

A nap során fontos szerepe volt a találkozásoknak, megosztásoknak, hiszen szeretnénk valóban egy hálót alkotni, mely túlmutat az évi két szakmai napon. Az évek során már sok szakmai és baráti kapcsolat szövődött a Segítő Hálós alkalmak nyomán. 

Köszönet mindenkinek, aki szövi ezt a Hálót, az emberi méltóság Hálóját!

Agócs Andrea