Indulnak az Emberi Méltóság Stratégia képzései

Az Emberi Méltóság Stratégia 2021 óta azon dolgozik, hogy az emberi méltóság ügyét képviselje a magyar szerzetesi körben. Ennek megfelelően hirdet képzéseket és ad támogatást a bántalmazások megelőzésében szerzetesi fenntartású közösségek és intézmények számára.

Képzési kínálatukban a diákoktól kezdve a tanárokon és segítő szakembereken át a szerzetesekig, valamint a vezetésben érintett személyekig mindenki megtalálhatja a számára értékes tartalmakat és szolgáltatásokat.

Az intézmények és szerzetesközösségek számára összeállított képzési listánk IDE klikkelve tekinthető meg.

Az EM Stratégia az idei tanévben is elindítja az Add, hogy lássak! című Bartimeus-képzését, ami a témába való első betekintéstől kezdve a párbeszédet, a szemléletformálást, a kultúra alakítását segíti. A tanév első félévének alkalmai a jelen (egyházi és társadalmi) helyzet bemutatásával, a társadalom működéséből és az ember személyiségéből fakadó rizikófaktorokkal, valamint a helytelen hatalomgyakorlás és a bántalmazások összefüggésének témájával foglalkoznak – havonta egy-egy szerdai alkalommal, kétórás ingyenes hibrid előadás-sorozat formájában, amelyre ITT lehet jelentkezni.

Az EM Startégia az Add, hogy lássak! című Bartimeus-előadás-sorozaton kívül többféle képzést nyújt, amelyek egy része személyes jelenléttel, más része online formában valósul meg, változatos témákban (pl. diákműhely, online bántalmazás megelőzése, tanári kiégés megelőzése, resztoratív konfliktuskezelés, jelzőrendszeri feladatok, vezetett esetmegbeszélés). A képzések kínálata a itt érhető el.