Emberi méltóság stratégia

ünnepléssel zárult a közös munka

Ünnepléssel zártuk az Emberi méltóság stratégia megalkotásának folyamatát, 2021.06.28-án a szerzetesi irodában. Hosszú idő óta végre személyesen találkozhattunk a stratégia alkotásban résztvevő munkatársakkal és hálát adtunk az elmúlt évben végzett munkáért.

Nehéz időszakban, sok apró és nagyobb kihívással szembesülve dolgoztunk együtt az elmúlt évben, és munkánk gyümölcse az Emberi méltóság stratégia, amelyre büszkék vagyunk, és bizakodva indultunk el a megvalósítás útján. Megtapasztaltuk, hogy a szerzetesek és szakemberek együttműködése már a folyamat során is eredményt hozott: 90 fő részvételével megvalósult az Add, hogy lássak – Bartimeus képzés a bántalmazás témájáról, és ezt folytatjuk is a jövő évben.

A közös tervezés mellett tudtuk segíteni a társadalmi és egyházi párbeszédet, hiszen cikkek, interjúk és sajtóműhely is megvalósult a tavalyi évben, és ezek révén is erősítettük a tiszta és őszinte párbeszédet az emberi méltóság védelméről.

A jövőre vonatkozó tervek megfogalmazása mellett a pilot projektek keretében konkrét segítséget tudunk kínálni a szerzetesrendeknek kommunikációban, szabályozásban és képzésben is: együttműködtünk többek között a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartománnyal, a Jó Pásztor nővérekkel, a Boldogasszony Iskolanővérekkel és a Mária Iskolatestvérekkel is.

Ünnepeltünk és erőt gyűjtöttünk ebben a találkozásban, megköszöntük az eddig bejárt úton kapott ajándékokat, tapasztalatokat, örömöket és kihívásokat. És töltekeztünk a találkozásból, hogy az előttünk álló megvalósítás során továbbra is bizalommal, proaktívan és érzékenyen tudjunk dolgozni az emberi méltóság védelméért.

Köszönjük mindazoknak, akik velünk dolgoztak és dolgoznak továbbra is az Emberi méltóság stratégia megalkotásában és megvalósításában.

Forrás: www.szerzetesek.hu