EMBERI MÉLTÓSÁG DIÁKMŰHELY-SOROZAT

Félévenként 3 alkalmas műhelysorozat több intézmény diákjai számára.

Az Emberi Méltóság Stratégia keretében a szerzetesi fenntartású intézményekben tanuló gyermekek védelme, támogatása mellett nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra, a prevenciós jó gyakorlatok bevezetésére és megerősítésére.

A 2022/23-as tanévben a három P jegyében: Protection-Prevention-Participation (Védelem-Megelőzés-Részvétel) témák mentén hirdetjük meg diákműhely-sorozatunkat.

Erre a három fogalomra épül a gyermeki jogok rendszere, hiszen a részvételi jog alkalmazása növeli a gyermek mozgásterét, felelősségtudatát felébreszti, és ezzel hozzájárul a bántalmazásra hajlamosító zárt rendszer megbontásához, a bántalmazási helyzetek megelőzéséhez.

Az Emberi Méltóság Diákműhely-sorozat félévente 3 alkalomból áll, alkalmanként 3 órás időkeretben. Elsősorban a középiskolák 9. és 10. évfolyamos diákjait várjuk, már aktív diákképviselőket vagy azokat, akik érdeklődnek a kortárs segítségnyújtás, a diákok érdekképviselete és bántalmazás megelőzése iránt.

Az Emberi Méltóság Diákműhely résztvevőinek visszajelzéseiből:

„Tetszett, hogy interaktív volt, nem túlságosan kötött, mindenki véleménye bélyegek nélkül elhangozhatott, a véleménynyilvánítás műfajait gyakorolhattuk.”
„Jó volt, hogy mindenki közvetlen volt egymással.”
„Örültem, hogy érdekelte a vezetőséget a véleményünk.”
„Nagyon tetszett, hogy voltak interaktív feladatok is.”

Diákműhely időpontok az őszi félévben:
2022.09.22.
2022.10.27. Figyelem, ez módosult időpont!
2022.12.01.

Helyszín: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola (1052 Budapest, Piarista köz 1.)
A képzés a résztvevő diákok számára ingyenes.