Tevékenységünk bemutatása

Mi, az Emberi Méltóság Stratégia megvalósítói azon dolgozunk, hogy jól tudjuk képviselni, szolgálni és koordinálni az emberi méltóság ügyét a magyar szerzetesi körben. Ennek érdekében társadalmi és egyházi párbeszédet kezdeményezünk, speciális szolgáltatásokat nyújtunk és a megszületett tapasztalatok alapján módszertani központot hozunk létre.

2022-ben a stratégia cselekvési tervének megfelelően elsősorban a köznevelési intézmények felé fordulunk, és az Emberi Méltóság Stratégia segít abban, hogy a gyerekekkel foglalkozó szerzetesi intézmények és közösségek – iskolák, óvodák és egyéb szervezetek – az emberi méltóság, a gyermekek és sérülékeny felnőttek védelmét az intézményi és közösségi kultúrájuk részévé tegyék, válaszokat kapjanak kérdéseikre, és támogatást találjanak ennek a szemléletnek a megvalósításában.

  • Képzéseket kínálunk köznevelési intézményeknek, tanároknak, szülőknek és diákoknak - részletes képzési kínálatunkat eléri az alábbi oldalon.
  • Meghatároztunk köznevelési intézményi irányelveket, és segítséget kínálunk a szerzetesi fenntartású intézményeknek a saját intézményi gyermekvédelmi irányelveik kidolgozásában és a sztenderdek adaptálásában.
  • Működtetjük a Szerzetesi Gyermekvédelmi Szolgálatot és a gyermekvedelem.szerzetesek.hu bejelentő oldalt, ahol fogadjuk a szerzetesi kört érintő gyermekvédelmi bejelentéseket, és szakmai segítséget nyújtunk az érintetteknek.
  • Szemléletformáló és szemléletünket megjelenítő eszközöket kínálunk, amelyek megtekinthetők itt.
  • Jogi tanácsadást kínálunk fel szabályzatok kidolgozásában és esetkezelésben.
  • Kommunikációs támogatást kínálunk a szerzetesrendek és intézményeik számára.

 

Csatlakozzon hozzánk!

Ha a bemutatott tevékenységünk felkeltette az érdeklődését, akkor írjon nekünk az info@emberimeltosag.hu címen. 

Örömmel vesszük véleményét a tevékenységünkkel kapcsolatban, nyitottak vagyunk az együttműködésre, hiszen azért dolgozunk, hogy az emberi méltóságért cselekedve változásokat indítsunk el és segítsünk, így a szerzetesi körben átlátható és mindenki számára biztonságos közösségek és intézmények működjenek.