Ismét képzés indul az emberi méltóság védelmében

Második alkalommal hirdeti meg a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola a Pápai Gergely Egyetem Antropológiai Intézetével együttműködésben az Interdiszciplináris képzés az emberi méltóság védelmében (gyermekvédelmi fókusszal) című akkreditált képzését a 2024-2025-ös tanévben, amelyre 2024. augusztus 31-ig lehet jelentkezni.

A képzés célja az emberi méltóságot tiszteletben tartó vagy az azt megsértő, (elsősorban) gyermekekkel szembeni bántalmazó, illetve őket védelmező viselkedésmódok és rendszerek széles látókörű bemutatása, valamint a preventív szemlélet és a kultúraváltás előmozdítása. Az alkalmakon szó lesz többek között az integrált keresztény emberképről, az intimitásról, a rizikó- és védőfaktorokról, a jogi (polgárjogi, gyermekjogi és kánonjogi) ismeretekről, az áldozatok meghallgatásáról, az egyházi kommunikációról, a reményről, a túlélésről, a kísérésről és a gyógyulásról.

A képzésre a témában jártas, ismeretekkel már rendelkező szakemberek jelentkezését várjuk, továbbá azon személyekét, akik a területtel munkájuk, szolgálatuk során találkoznak vagy találkozni fognak, és szükségük van egységes, többféle területet felölelő ismeretanyag és szemléletmód elsajátítására.

A képzési alkalmak péntek délutánonként és szombatonként kerülnek megrendezésre.
A képzés díja: 150.000 Ft
A képzés helyszíne: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, 1052 Budapest, Piarista köz 1.

A képzés részletei itt olvashatók.