Isteni Ige Társasága

Képzési nap a verbita rendnél

2022. november 14-én az Isteni Ige Társasága szerzetesrend meghívására képzési napot tartott az Emberi Méltóság Stratégia.

14 verbita szerzetes vett részt az egynapos alkalmon. Azért hívtak meg minket, mert a rend legtöbb tagja külföldről, különböző kultúrákból származik, így mindennapi helyzetekben érzékelik a kulturális különbözőségekből adódó eltérő szemlélet- és gondolkodásmódot. Mivel missziós tevékenységük során gyerekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel és idősekkel is foglalkoznak, szeretnék még jobban megérteni a magyar és az európai kultúrát, hagyományokat, hogy tevékenységük során minél inkább alkalmazkodni tudjanak azokhoz – kiemelten odafigyelve a sérülékeny helyzetben lévők (gyermekek és felnőttek) emberi méltóságának védelmére.

Don Bosco Szaléziak

Szalézi iskolák
2021.06.01 – Látogatások a szalézi iskolákban (Budapest, Nyergesújfalu, Kazincbarcika) Gyermekvédelmi munkatársaknak szerveztünk előadást és beszélgetést – 2 óra

Kutatás a szalézi fenntartású iskolákban
A kutatás pilot szakaszában a célunk megérteni, hogy három szalézi fenntartású oktatási intézményben a diákokra, szülőkre, tanárokra és szerzetesekre milyen nézőpontok, félelmek, érzések hatnak, és milyen prekoncepciókat élnek meg elsősorban a személyes határok tisztelete, egymásra figyelés szempontjából. A kérdőíves kutatásban azt térképezzük fel, hogy az egyes válaszadói csoportok számára mi a normalitás – a kommunikációs terek, társas interakciók, személyes integritás, segítségkérés és hatalom aspektusaira fókuszálva. A kutatás pilot szakasza 2022 márciusa és szeptembere között zajlott együttműködésben a szalézi szerzetesrenddel.

A kutatásról készült jelentés összefoglalója itt olvasható.

Magyarok Nagyasszonya Ferences rendtartomány

Rendi közösség
2021.11.15-én 6 órás képzést tartottunk.

Szent Angéla Gimnázium
2021.08.30-án tanári képzésen tartottunk 2 órás előadást.

Ferences növendékek
2021-2022-ben a ferences növendékeknek tartottunk képzéseket.